ပါဝင္တဲ့ပစ္စည္းမ်ား
သၾကားအျဖဴ ၁/၂ ခြက္သၾကားအညိဳ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
Sour cream ၁/၂ ခြက္
ဟင္း၇ြက္ဆီ ၁/၃ ခြက္
ၾကက္ဥ ၁ လံုး
Vanilla အန႔ံရည္ လက္ဖက္၇ည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆား လက္ဖက္၇ည္ဇြန္း ၁/၄ ဇြန္း
All purpose ဂ်ံဳ ၃/၄ ခြက္
Cocoa powder ၁/၄ ခြက္
Baking soda လက္ဖက္၇ည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
Chocolate Ganche (ကိတ္မုန္႔အေပၚမွေလာင္း၇န္) လုပ္နည္း
Semi sweet ေခ်ာကလက္chips ၉ေအာင္စHeavy cream (႐ိုး႐ိုးႏို႔ထက္ပိုျပစ္ပါတယ္) ၁ ခြက္
၁။ မစခင္ ကိတ္မုန္႔ဖုတ္မဲ့ oven ကို ၃၅၀F အပူခ်ိန္ေရာက္ေအာင္ဖြင့္ထားပါ သၾကားအျဖဴအညိဳ၊ sour cream ဟင္း၇ြက္ဆီ ၾကက္ဥ vanilla အန႔ံ၇ည္ တို႔ကိုေရာထဲ့ၿပီး stand mixer hand held mixer နဲ႔ ေမႊပါ medium speed ကိုသံးုပါ
၂။ အားလံုးေရာၿပီး အ၇ည္တမ်ိဳးထဲျဖစ္သြား၇င္ ဂ်ံဳ Cocoa powder baking soda ထဲ့ၿပီးslowspeed နဲ႔ေမႊပါ ေအာက္ပါပံုအတိုင္း ျဖစ္ေအာင္ေျဖးေျဖးခ်င္းေမႊပါ
၄။ အေပၚကေလာင္းမဲ့ေခ်ာကလက္ လုပ္၇န္ heavy cream ကိုပူ လာေအာင္ ႀကိဳၿပီး ေခ်ာကလက္မ်ားကိုထဲ့ၿပီး ေခ်ာကလက္မ်ားအားလံုး အ၇ည္ေပ်ာ္ကာ ေအာက္ပံုပါအတိုင္း ျဖစ္ေအာင္နာနာေမႊပါ။
၅။ ကိတ္မုန္႔ေပၚေခ်ာကလက္အ၇ည္မ်ား ေလာင္းခ်ကာ ကိတ္မုန္႔တခုလံုး ေနရာမက်န္ေအာင္ ေလာင္းပါ။ ေခ်ာကလက္မ်ားက ေအာက္သို႔စီးက်သြားၿပီး ညီညီညာညာ layer ျဖစ္ေအာင္လုပ္ပါ။ တေနရာထူၿပီးတေနရာပါးေန၇င္ၾကည့္၇်္မေကာင္းပါ။ ၿပီးလ်င္ ၁-၂ နာရီအခန္းအပူခ်ိန္မွာထားၿပီး ကိတ္ကို စာလံုးမ်ား အ႐ုပ္မ်ားနဲ႔ အလွဆင္ႏိုင္ပါၿပီ
No comments:
Post a Comment